Dzisiaj poznajemy smak niesamowitej bruschetty. Mimo dosyć skomplikowanej nazwy, jej przygotowanie nie powinno sprawić Wam problemów.
ZAWIERA TYLKO 200 KCAL!
- bagietka pełnoziarnista 80 g
- pomidor 160 g
- ser mozzarella light 50 g
- 10 oliwek 30 g
- 2 łyżeczki sosu pesto zielonego
- pieprz kolorowy, sól, czosnek w proszku
- garść świeżej bazylii
Przygotowanie: Pomidora sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę pomidora i mozzarellę, a oliwki w plasterki. Wymieszaj składniki z bazylią i dopraw przyprawami. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Bagietkę pokrój na 10 małych kromeczek. Każdą posmaruj odrobiną sosu pesto i wyłóż porcję pomidorów z bazylią. Zapiekaj na papierze do pieczenia prze 5-10 minut, aż ser się roztopi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz